Skadelig luktdemper – Sølv

SØLV

SØLV

SØLV er bakteriedrepende og brukes som middel til å bekjempe antibiotikaresistende bakterier ved akutt sykdom. Det er mulig at utstrakt bruk av SØLV kan føre til resistente bakterier.

SØLV har fått økt industriell anvendelse i alt fra kjøleskap og kosmetikk, til sko, klær og kosttilskudd for å hindre bakterievekst, mugg og lukt.

SØLV i forbruksvarer er nanometer store og kalles NANOSØLV. Sølvet vaskes gradvis ut av produkter og ender i naturens kretsløp. NANOSØLV er mer reaktivt i vann enn større partikler av sølv.

SØLV er giftig for liv i vann. NANOSØLV kan feste seg på gjellene til fisk. NANOSØLV har giftig effekt på celler, undertrykker cellevekst og cellefornying. Stoffet kan forårsake celledød avhengig av konsentrasjon og lengde av eksponering.
En undersøkelse fra Folkehelseinstituttet viser at NANOSØLV kan gi testikkelskader som hemmer fruktbarheten. En studie fra USA påviser at NANOSØLV i jorden påvirket de nyttige jordbakteriene negativt slik at avlinger blir dårligere

 

HVA KAN DU GJØRE
Velg ull eller bomull. Ull inneholder lanolin og er vannavstøtende og selvrensende. Bomull og, særlig ull, kommer bedre ut i lukttest enn syntetiske materialer med antiluktmidler.

Unngå tøy og sko eller kroppspleieprodukter markedsførte med lukt- og bakteriehemmende egenskaper, merket med ord som antibakteriell, bakteriehemmende, bakteriedrepende, luktfritt, antiodør, nano, sølv, odørkontroll, skinnodoor, freshguard, sanitized eller lignende.

Kilder hentet september 2014:
http://www.erdetfarlig.no/; www.nrk.no/livsstil; www.miljodirektoratet.no

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s